Откривач за шишиња е машина што се користи за внесување шишиња на производствени линии во индустриите за флаширање. Достапни се многу дизајни, но нивната цел е иста, шишињата за хранење автоматски со големи брзини со што се елиминира скапата, неефикасна рачна работа на овој процес.

AMPACK произведува целосна линија на Unscramblers за шишиња за сортирање, организирање, ориентирање и испорака на шишиња или контејнери на единствен, исправен и уреден начин, директно на вашата производна линија. Без разлика дали вашиот контејнер е голем или мал, вашата производна линија е брза или бавна, или вашиот производ е фармацевтски, прехранбен, пијалок, козметички или хемиски, AMPACK има систем за расклопување на шишиња со мала или голема брзина за да помогне да ја максимизирате ефикасноста на вашата производна линија.

Погледнете го видеото

Машина за отстранување на шишиња со голема брзина за домашни миленици

Погледнете го видеото

Машина за хранење на грамофон за сортирање шишиња

Погледнете го видеото

Машина за сортирање шишиња од типот кутија за пластично шише

Погледнете го видеото

Линеарна автоматска машина за отстранување на шишиња

Сигурна, супериорна, опрема за отскокнување

Да се има доверливо пластично шише или отклопувач за контејнери е од суштинско значење за да се зголеми ефикасноста и да се увери дека вашите контејнери се подготвени за следниот чекор во процесот на пакување. Користењето на unscrambler од AMPACK ќе ве увери дека имате unscrambler што е лесен за разбирање, лесен за ракување и одржување, а исто така ќе обезбеди долгогодишно производство без проблеми.

Линијата на AMPACK на шишиња со голема брзина вклучува модели со низок профил, високи перформанси, заштеда на простор, тешки товари и ергономски дизајнирани модели кои лесно може да се интегрираат со постоечката или нова опрема. Овие шишиња автоматски ќе ги земат вашите украсени или девствени шишиња од случаен волумен и ќе ги стават цврсто без оштетување на транспортерот на линијата за пакување за операции низводно.

Како работат Unscramblers за шишиња

Откривачите за шишиња ги примаат шишињата на случајни позиции бидејќи контејнерите се фрлаат случајно во голема бункер што може да собере илјадници шишиња. Потоа со тие шишиња се ракува на различни начини од бункерот до другите делови на машините, така што тие се сортираат додека не добиете стоечко шише директно во вашиот транспортер што оди до полнење за шишиња, потоа до машина за покривање, етикетирање и остатокот од полнењето. линија.

Ова е основно објаснување: има илјадници дизајни на шишиња, и секој контејнер треба да се анализира за правилно да работи машината за откопчување на шишиња, меѓу другото, земете ги предвид:

Потребна брзина

Бидејќи уредот за шишиња е на почетокот на линијата за флаширање, треба да биде најбрзата машина за да се увери дека може да стигне до која било друга опрема за полнење во линијата доколку има прекин.

Големина на контејнерот

Големината на контејнерот во машините за полнење течности е критична за препораката за големина на машината; на пример, машина од 32 во чинии може да направи 200 + шишиња во минута од шише од 2 oz, но ќе направи само 10-15 шишиња во минута на галони. Исто така, бункер од 25 кубни стапки може да смести илјадници шишиња од 2 oz, така што машината може да работи долго време без никаков оператор, но може да собере само неколку десетици литри, така што уредот за разбивање може да работи само неколку минути пред бункерот повторно да се наполни.

Дизајнерски карактеристики

Секоја одлика за дизајн на контејнер на контејнер може да претставува предизвик за кој било дел од процесот на расклопување; може да биде премногу мек, гребени што го оштетуваат садот, димензионално тешко да се ориентираат (дијаметарот и висината на шишето се слични), водилки на шишето што ја фаќаат куката, меѓу другото.

Локација за инсталација

Многу производни линии започнуваат без расклопувач за шишиња, а кога се анализира можноста да се додаде, нема добар простор да се постави на линија за полнење со течност бидејќи овие машини имаат тенденција да бидат на најголемата од производните линии. Нормално се става пред машината за полнење со течност или прашок. Некои клиенти, исто така, ја инсталираат машината за расклопување веднаш пред машината за етикетирање кога е погодно да се етикетираат контејнерите пред течното полнење.

Материјал

Материјалот на контејнерите, можноста за обележување и гребење, кревкоста, проблемите со квалитетот се неколку од предизвиците со кои се соочуваме да ги натераме нашите машини да работат правилно, шишињата за домашни миленици може да бараат посебно ракување за да се избегнат гребнатини додека се сортираат на уредот за отстранување на шишиња PET.

Чистење на контејнери на unscramblers

Нудиме опција за воздушно плакнење на нашите распрскувачи, но важно е да се напомене дека чистењето направено на овие системи со јонизиран воздух или плакнење со јонизиран воздух е минимално, за контејнери за кои е потребно чистење се препорачува посебно средство за плакнење шишиња.

Секундарна ориентација

За автоматско внесување на контејнери во производствена линија, некои контејнери бараат секундарно ориентирање, така што контејнерите се во вистинската позиција пред да влезат во машините за полнење течности или опремата за пакување. Дополнително ориентирање е неопходно кога шишето што излегува од шишето за расклопување се доставува во транспортерот на многу позиции; Пример за ова би бил кварта за моторно масло со врат надвор од центарот. На типичен уред за шишиња, контејнерите ќе ги хранат овие несиметрични контејнери или до врат или по вратот, така што за да ја автоматизирате линијата за пакување, треба да додадете секундарна ориентација.