Автоматска машина за етикетирање налепници е тип на машина што се користи за нанесување етикети или налепници на производи или пакувања во целосно автоматизиран процес. Овие машини обично се користат во операциите на производство и пакување за ефикасно и прецизно означување на производите со информации како што се имиња на производи, описи, цени и баркодови.

Автоматските машини за етикетирање налепници може да се програмираат да нанесуваат етикети на одредени локации на производот или пакувањето и често може да се интегрираат со друга производствена опрема за да се создаде целосно автоматизирана производна линија. Тие, исто така, може да имаат карактеристики како што се сензори за етикети за да се осигураат дека етикетите се применуваат правилно и може да можат да ракуваат со различни видови етикети и материјали за пакување.

Достапни се неколку различни видови автоматски машини за етикетирање налепници, вклучително и машини за етикетирање на ролна, кои ставаат етикети од ролна од етикети и машини за етикетирање со тамп-дување, кои користат подлога за лепење за ставање етикети на контејнери или други производи. Постојат, исто така, машини за етикетирање чувствителни на притисок, кои користат лепило за нанесување етикети, и машини за обвивка, кои нанесуваат етикети или чаури на контејнери или пакувања.

Автоматските машини за етикетирање на налепници се користат во широк спектар на индустрии, вклучувајќи храна и пијалоци, фармацевтски производи, козметика и производи за домаќинството. Тие се важна алатка за прецизно и ефикасно означување на производите за дистрибуција и продажба.

Погледнете го видеото

Машина за етикетирање на тркалезни шишиња

Машината за етикетирање на тркалезни шишиња беше дизајнирана врз основа на разумен план за производство. Процесот на етикетирање е целосно автоматско, лесно ракување, производство со висок капацитет, совршена точност на етикетирање; Пријавување за фармацевтска, хемиска, прехранбена и други индустрии.
Погледнете го видеото

Двострана машина за етикетирање

Машината за етикетирање со двострани страни е апликација за етикетирање на контејнер кој е кружен, рамен, квадрат и други облици на контејнери во областа на дневната хемиска, фармацевтска и прехранбена индустрија. Печатачот за датуми е опција за печатење датум и други броеви.
Погледнете го видеото

Хоризонтална машина за етикетирање на тркалезни шишиња

Опремата е погодна за означување на обемот или полуобемот на разни стоечки нестабилни цилиндрични предмети. Широко користен во козметиката, храната, медицината, дневната хемикалија, електрониката, играчките, хардверот, пластиката и другите индустрии, може да постигне етикетирање цела недела/половина седмица. Прифатете хоризонтален пренос, хоризонтална ознака, зголемете ја стабилноста, подобрете ја ефикасноста на етикетата. Може да печати број на серија и датум на производство во исто време, да ја реализира интеграцијата на етикетирањето и кодирањето, да го намали процесот на пакување и да ја подобри ефикасноста на производството. Погоден за самолеплива етикета, самолеплив филм, Електронски код за надзор, бар код, етикета со дводимензионална шифра, Транспарентна етикета итн. Опремата има висока стабилност, добар ефект на етикетирање, без меурчиња, без брчки, висока точност на етикетирање.

Погледнете го видеото

Топ рамен етикетирање машина

Овој тип на машина за етикетирање на површински лепило за да се постигнат областите погодни производствени цели и дизајн. Процесот на етикетирање е автоматско работење, едноставно работење, брза брзина на производство, унифицирана локација за етикетирање, убава, уредна; Опремата е главно погодна за автоматско означување на рамни шишиња и квадратни шишиња во храна и пијалоци, жито и масло, медицина, дневна хемиска и хемиска индустрија.

Погледнете го видеото

Пејџинг рамен етикетирање машина

Автоматската машина за етикетирање може да работи за сите видови предмети со авионот, рамни површини како што се картички, кеси, книги, необликувани кутии, картони, хартија, торбичка и друга кеса за пакување итн. и пренесете едно парче на подвижната лента за да ја олесните машината за етикетирање да ја залепи секоја налепница на предмети и на тој начин да ги намалите ситниците на рачното страничење за да ја подобрите ефикасноста на етикетирањето. Широко се користи во храната, медицината, секојдневната хемиска, електронска, метална, пластика и други индустрии. Има опционален уред за кодирање датум, кој реализира кодирање датуми на налепници.

Погледнете го видеото

Машина за етикетирање за позиционирање на тркалезни шишиња

Тоа е уред кој закачува ролни хартиени етикети или самолепливи етикети на шишиња, производи или пропишани пакувања. Задната страна на етикетата е самостојна со лепило и редовно е наредена на мазната хартија за етикетирање, која може автоматски да се откачи од фидерот или механизмот за лупење на машината за етикетирање.

Применливо за шишиња за етикетирање на обиколната површина од класа објект, може да се залепи еден стандард и двоен стандард, е двојно растојание помеѓу флексибилното прилагодување, како што се тркалезни шишиња со гел вода, конзерви за храна како етикетирање, широко користени во козметиката, храната, медицината, средствата за дезинфекција , итн. Опремен со уред за откривање на периферни позиции, кој може да ја реализира локацијата наведена во етикетирањето на кружната површина. Изборен печатач со панделка и машина за шифрирање, датум на производство и број на серија отпечатени на информациите за етикетата, интегрира етикета - код.

Погледнете го видеото

Ротари машина за етикетирање за позиционирање со голема брзина

Опремата за етикетирање е за етикетирање на тркалезни шишиња во индустријата како храна, масло, фарма, вино, козметика и така натаму. Машината со елегантен дизајн може лесно да се ракува и одржува од обичниот работник, кој не бара посебна обука за ракување со оваа машина. Само дајте едноставно прилагодување за да произведете друг производ кога сакате да ги замените различните видови етикети за шишиња.

Погледнете го видеото

Автоматска машина за етикетирање на работната површина

Машината за етикетирање од типот на работната површина може да заштеди работен простор, но може да работи автоматски и прецизно откако ќе ги прилагодите и тестирате работните податоци. Целата машина користи нерѓосувачки челик S304 и елоксиран материјал од висок алуминиумски легура, со висока отпорност на корозија и никогаш не 'рѓа. Широко се користи во пијалоци, здравствена заштита, храна, лекови, секојдневна хемиска и лесна индустрија. (забелешка: нашата машина може да се прилагоди зависно од вашите барања)

Автоматска машина за етикетирање налепници е специјализирана опрема што се користи за нанесување етикети на различни производи. Овие машини најчесто се користат во индустријата за храна и пијалаци, фармацевтска и козметичка индустрија за да се нанесат етикети на шишиња, контејнери и други материјали за пакување.

Постојат неколку различни типови на автоматски машини за етикетирање налепници достапни на пазарот, вклучувајќи машини за етикетирање чувствителни на притисок, машини за етикетирање и машини за етикетирање со ладен лепак. Секој тип на машина е дизајниран да нанесува етикети на специфичен начин и е погоден за различни видови производи и апликации за етикетирање.

Во овој врвен водич, ќе опфатиме сè што треба да знаете за машините за автоматско обележување налепници, вклучително и како тие работат, различните видови на достапни машини и клучните размислувања што треба да ги земете предвид при изборот на вистинската машина за вашиот бизнис.

Како работат автоматските машини за етикетирање на налепници?

Автоматските машини за етикетирање налепници се дизајнирани да нанесуваат етикети на различни производи, вклучувајќи шишиња, контејнери, лименки и други материјали за пакување. Овие машини обично работат со користење на еден од трите главни методи за етикетирање: етикетирање чувствително на притисок, обвивка околу етикетирање или етикетирање со ладен лепак.

Машините за етикетирање чувствителни на притисок користат ролна самолепливи етикети, кои се нанесуваат на производот со притисок. Етикетите обично се внесуваат преку машината со помош на сет на ленти или транспортери, а потоа се притискаат на производот со помош на глава за етикетирање. Овој тип на машина е погоден за нанесување етикети на широк спектар на производи, вклучувајќи шишиња, контејнери и лименки.

Завиткајте околу машините за етикетирање, како што сугерира името, ставете етикети околу обемот на производот. Овие машини обично се користат за нанесување етикети на цилиндрични производи, како што се шишиња и лименки. Етикетите се внесуваат преку машината со помош на сет на ленти или транспортери, а потоа се обвиткуваат околу производот со помош на сет ролери.

Машините за етикетирање на ладно лепило користат ролна хартиени етикети кои се обложени со слој лепак на база на вода. Етикетите се внесуваат преку машината користејќи сет на ленти или транспортери, а потоа се нанесуваат на производот со помош на глава за етикетирање. Лепилото се активира со влага, така што етикетираниот производ мора да се остави да се исуши пред да може да се пакува или испорача.

Без оглед на користениот метод за етикетирање, машините за автоматско обележување налепници обично работат со сличен процес. Производот што треба да се означи се внесува во машината со помош на сет транспортери или друг механизам за напојување. Етикетите потоа се нанесуваат на производот со помош на глава за етикетирање или друг механизам за етикетирање. Штом ќе се нанесе етикетата, етикетираниот производ потоа се пренесува во пакување или транспортен простор.

Видови автоматски машини за етикетирање налепници

Постојат неколку различни типови автоматски машини за етикетирање налепници достапни на пазарот, од кои секоја е погодна за различни видови производи и апликации за етикетирање. Некои од најчестите типови на машини вклучуваат:

Машини за етикетирање чувствителни на притисок: Овие машини се погодни за нанесување самолепливи етикети на широк спектар на производи, вклучувајќи шишиња, контејнери и лименки.

Завиткајте околу машините за етикетирање: Овие машини се дизајнирани да ставаат етикети околу обемот на цилиндричните производи, како што се шишиња и лименки.

Машини за етикетирање на ладен лепак: Овие машини користат ролна од хартиени етикети обложени со лепак на база на вода, кој се нанесува на производот со помош на глава за етикетирање.

Вградени машини за етикетирање: Овие машини се дизајнирани да ставаат етикети на производите додека се движат по производствената линија.

Ротирачки машини за етикетирање: Овие машини користат серија ролери за да нанесат етикети на производите додека минуваат низ машината.

Полуавтоматски машини за етикетирање: Овие машини се управувани од човечки оператор, кој рачно го внесува производот во машината и го поставува за етикетирање. Овие машини се генерално поевтини од целосно автоматските машини, но бараат поголема рачна работа и не се погодни за производство со голем обем.

Целосно автоматски машини за етикетирање: Овие машини се целосно автоматизирани и не бараат човечки оператор. Тие се погодни за производство со голем обем, но генерално се поскапи од полуавтоматските машини.

При изборот на автоматска машина за етикетирање налепници, важно е да се земат предвид специфичните потреби на вашиот бизнис. Факторите што треба да се земат предвид вклучуваат тип на производи што треба да ги означите, обемот на производство и вашиот буџет. Исто така, важно е да се земат предвид големината и распоредот на вашиот производствен капацитет, бидејќи некои машини се посоодветни за одредени видови средини.

Клучни размислувања за избор на автоматска машина за етикетирање налепници

Постојат неколку клучни размислувања што треба да ги земете предвид при изборот на автоматска машина за етикетирање налепници за вашиот бизнис. Тие вклучуваат:

Вид на метод на означување: Како што споменавме погоре, достапни се неколку различни видови методи за етикетирање, вклучувајќи етикетирање чувствително на притисок, обвивка околу етикетирање и етикетирање со ладен лепак. Изберете машина која е погодна за типот на етикети што планирате да ги користите и производите што треба да ги означите.

Обем на производство: Размислете за обемот на производство што треба да го ракува машината. Ако имате голем обем на производи кои треба да бидат означени, можеби ќе ви треба понапредна и поскапа машина. Од друга страна, ако имате помал обем на производство, можеби ќе можете да се снајдете со поедноставна и поевтина машина.

Големина и облик на производот: Размислете за големината и обликот на производите што треба да ги означите. Некои машини се подобро прилагодени за етикетирање на одредени видови производи, како што се цилиндрични шишиња или рамни контејнери.

Точност на етикетирање: Изберете машина која е способна точно и доследно да нанесува етикети. Ако етикетите не се применуваат правилно, тоа може да доведе до проблеми со квалитетот и поплаки од клиентите.

Брзина: Размислете за брзината на машината, како и брзината на производната линија. Побрзата машина може да биде поскапа, но може да помогне да се зголеми ефикасноста и да се намалат трошоците на долг рок.

Одржување и поправка: Изберете машина што е лесна за одржување и поправка, бидејќи тоа може да помогне да се намали времето на застој и да се зголеми вкупната ефикасност.

Цена: земете го предвид вашиот буџет при изборот на машина за етикетирање. Машините од повисоко ниво може да имаат понапредни карактеристики и да бидат посоодветни за производство со голем обем, но може да бидат и поскапи.

Заклучок

Автоматска машина за етикетирање налепници е специјализирана опрема што се користи за нанесување етикети на различни производи. Постојат неколку различни типови на автоматски машини за етикетирање налепници, вклучувајќи машини за етикетирање чувствителни на притисок, машини за етикетирање и машини за етикетирање со ладен лепак. При изборот на машина за етикетирање, важно е да се земат предвид специфичните потреби на вашиот бизнис, вклучувајќи го типот на производи што треба да ги означите, обемот на производство и вашиот буџет. Со оглед на овие фактори, можете да ја изберете вистинската машина за вашиот бизнис и да ја подобрите ефикасноста и продуктивноста.