Моноблок машина за полнење и покривање е тип на машина за пакување што ги комбинира функциите на полнење и затварање во една единица. Овие машини се дизајнирани да полнат контејнери со производ и потоа да го запечатат садот со капа или затворач во еден континуиран процес.

Машините за полнење и покривање моноблок може да се користат за пакување на широк спектар на производи, вклучувајќи течности, прашоци и цврсти предмети. Тие обично се користат во средини за производство со голем волумен, каде што брзината и ефикасноста се важни.

Достапни се многу различни типови на машини за полнење и покривање моноблок, кои може да се разликуваат во однос на видот на производот со кој можат да ракуваат, видот на контејнерот што можат да го полнат и брзината со која работат. Некои машини за полнење и покривање моноблок се дизајнирани да ракуваат со повеќе видови производи и контејнери, додека други се специјализирани за специфичен тип на производ или контејнер.

Машините за полнење и покривање моноблок се широко користени во различни индустрии, вклучувајќи храна и пијалоци, фармацевтско и хемиско производство. Тие можат да помогнат да се подобри ефикасноста и точноста на процесот на пакување, како и да се намали ризикот од контаминација или губење на производот.

Погледнете го видеото

Машина за полнење и покривање крем за лице

Оваа машина има функции како што се автоматско хранење шише од типот на завртка, откривање шише (без полнење шише, без хранење шише без капа), полнење, хранење капа и автоматско затварање.

 • Функционира како расклопување на шишиња, полнење, запечатување на фолија, навртување на капачето, етикетирање и собирање итн.
 • Електронска вага со четири глави, за да се гарантира висока точност на полнење.
 • Модуларизиран контролен систем, лесен за одржување, ниска цена.
 • Панелот microsoft може да се ажурира преку USB.
 • Функцијата за онлајн чистење е опционална.
 • Волумен на полнење: 1~250ml
 • Брзина на полнење: 40 шишиња/мин
 • Прецизност на полнење: ≥99%)
 • Стапка на опаѓање на готовиот производ: ≥99%)
 • Моќност на главната машина: 1KW 220V без чекори
Погледнете го видеото

Машина за покривање за козметичко полнење на парфеми

 • Автоматско полнење со низок вакуум, автоматско откривање шише (без шише без полнење), полнење три пати, автоматско паѓање на капачето за глава за прскање, циркулација на комплетот за матрици од шишиња парфеми, тоа е широка приспособливост што може да ги задоволи барањата на различни димензии и полнење волумен на контејнери.
 • Опремен е со чистење на воздух за шишиња, квантитивно полнење, полнење со негативен притисок, ставање пумпа, тркалање на капакот, поставување на јакна, покривање, отфрлање, етикетирање и собирање на краен производ итн.
 • Калапи се движат во кругови, шишиња кои се лесни за менување; Степен мотор за квантитивно полнење, брзо прилагодување на јачината на полнењето; Уредот за негативен притисок се користи за пополнување на истото ниво на течност; Манипулатор за поставување на пумпата и пред-валање се применува за да се зголеми брзината на тркалање на пумпата;
 • Еластичната тркалачка глава е за да се избегне оштетување на телото на шишето.
 • Волумен на полнење: 5~120ml
 • Брзина на полнење: 30-50 瓶/мин
 • Точност на полнење: ≤±1%
 • Стапка на паѓање и заклучување на готови производи: ≥99%
 • Моќност на главната машина: 1KW 220/380V контрола на фреквенцијата
Погледнете го видеото

Машина за полнење и покривање лак за нокти

Оваа серија на автоматско полнење на лак за нокти ги вклучи операциите на автоматско полнење, монтажа на четка и капаче заедно. Усвојува систем за позиционирање на шишето за делот за полнење за да може млазницата за полнење полесно да влезе во шишињата, што понекогаш беше неуспешно поради големото отстапување на димензијата на садот за лак за нокти. Со пумпата од HIBAR за хранење шишиња, корисниците можат да го прилагодат саканиот волумен на полнење и да ги постават резервоарите за складирање по случаен избор. Освен тоа, оваа машина за автоматско полнење на лак за нокти ќе престане да се полни или затвора кога нема шише или четка.

Погледнете го видеото

Машина за полнење и покривање капки за очи

 • Оваа серија автоматска машина за полнење и затварање за капки за очи е погодна за полнење течност со мал волумен, како антибиотик, капки за очи итн. Имаме вработени серво мотори за AISI 316L / високопрецизни керамички ротирачки клипни пумпи. Освен тоа, усвоен е екран на допир за опремата за полнење капки за очи за прецизно и практично прилагодување.
 • Машина за полнење и покривање капки за очи е тип на опрема за пакување што се користи во фармацевтската и медицинската индустрија за полнење и запечатување капки за очи или други течни лекови во мали шишиња или ампули. Овие машини се дизајнирани да ракуваат со мали количини течност и вообичаено се користат за производство на капки за очи без рецепт (OTC) или капки за очи на рецепт.
 • Достапни се неколку видови машини за полнење и покривање капки за очи, вклучувајќи полуавтоматски и целосно автоматски машини. Полуавтоматските машини обично бараат од операторот да ги вчита и растоварува шишињата и ампулите, додека целосно автоматските машини можат да се справат со целиот процес на полнење и затварање без човечка интервенција.
 • Процесот на полнење обично вклучува употреба на перисталтичка пумпа или клипна пумпа за да се исфрли прецизниот волумен на капки за очи во контејнерот. Процесот на затварање вклучува ставање капа на шишето или вијалата и прицврстување на место со помош на механизам за стегање или навртување.
 • Машините за полнење и покривање капки за очи се користат во различни поставки, вклучувајќи фармацевтски и биотехнолошки компании, болници и истражувачки лаборатории. Овие машини се дизајнирани да ги исполнуваат строгите стандарди за квалитет и безбедност за да се осигураат дека капките за очи се прецизно и доследно наполнети и запечатени.
Погледнете го видеото

Машина за полнење и покривање со есенцијално масло

 • автоматската опрема за полнење есенцијално масло се одликува со висока автоматизација, широки апликации и висока стабилност. Процесите на хранење, полнење и затварање на шишето се вршат целосно автоматски. Овој филер за есенцијално масло е опремен со уред за автоматско откривање за да се провери постоењето на шишиња. Се произведува во согласност со GMP стандардите.
 • Машина за полнење и покривање на есенцијално масло е тип на опрема за пакување која е специјално дизајнирана за полнење и запечатување контејнери со етерични масла. Овие машини вообичаено користат различни технологии за полнење и покривање, вклучувајќи гравитационо полнење, волуметриско полнење и перисталтичко полнење, за да се обезбеди точно и доследно полнење на контејнерите.
 • Делот за покривање на машината е обично посебна единица што се користи за нанесување и прицврстување на капачињата или затворачите на пополнетите садови. Некои машини за полнење и покривање есенцијални масла може исто така да вклучуваат дополнителни функции, како што се можности за етикетирање или кодирање, за да помогнат во идентификацијата и следливоста на производот.
 • Овие машини најчесто се користат во козметичката, мирисната и прехранбената индустрија, како и во фармацевтскиот и хемискиот сектор, за пакување и етикетирање на широк спектар на производи. Тие може да се користат за полнење и капаче на шишиња, тегли, цевки и други контејнери со различни форми и големини, и обично се дизајнирани за средини за производство со голем обем.

Моноблок машина за полнење и покривање е тип на машина за пакување што ги комбинира функциите на полнење и затварање во една единица. Овие машини се дизајнирани да полнат контејнери со производ и потоа да го запечатат садот со капа или затворач во еден континуиран процес. Тие обично се користат во средини за производство со голем волумен, каде што брзината и ефикасноста се важни.

Достапни се многу различни типови на машини за полнење и покривање моноблок, кои може да се разликуваат во однос на видот на производот со кој можат да ракуваат, видот на контејнерот што можат да го полнат и брзината со која работат. Некои машини за полнење и покривање моноблок се дизајнирани да ракуваат со повеќе видови производи и контејнери, додека други се специјализирани за специфичен тип на производ или контејнер.

Една од главните предности на машините за полнење и покривање моноблок е нивната способност брзо и прецизно да ги полнат и запечатуваат контејнерите. Овие машини обично се опремени со прилагодливи млазници за полнење што може да се користат за контрола на брзината на проток и волуменот на полнење на производот што се пакува. Тие, исто така, може да бидат опремени со сензори и системи за контрола на квалитетот за да се осигура дека производот е правилно наполнет и запечатен.

Покрај полнењето и покривањето, машините за полнење и затварање моноблок може да бидат опремени и со други функции за подобрување на ефикасноста и ефективноста на процесот на пакување. Тие може да вклучуваат:

 • Автоматско етикетирање: Некои машини за полнење и затварање моноблок се опремени со системи за етикетирање кои можат автоматски да ставаат етикети на контејнерите што се полнат и запечатуваат.
 • Ракување со контејнери: Многу машини за полнење и затварање моноблок се дизајнирани да ракуваат со различни големини и форми на контејнери, користејќи прилагодливи водичи или алатки за сместување на различни контејнери.
 • Безбедносни карактеристики: Повеќето машини за полнење и затварање на моноблок се опремени со заштитни штитници и брави за да го заштитат операторот од подвижни делови и потенцијални несреќи.
 • Контрола на квалитет: Некои машини за полнење и затварање моноблок се опремени со сензори и системи за контрола на квалитетот за да се осигураат дека производот е правилно наполнет и запечатен.

Машините за полнење и покривање моноблок се широко користени во различни индустрии, вклучувајќи храна и пијалоци, фармацевтско и хемиско производство. Тие можат да помогнат да се подобри ефикасноста и точноста на процесот на пакување, како и да се намали ризикот од контаминација или губење на производот.

При изборот на машина за полнење и покривање моноблок, важно е да се земат предвид видот и обемот на производот што се пакува, како и големината и обликот на контејнерите што се користат. Други фактори кои треба да се земат предвид може да ги вклучуваат брзината и ефикасноста на машината, нејзината издржливост и доверливост и сите дополнителни функции што може да се бараат, како што се автоматско етикетирање или системи за контрола на квалитетот.

Исто така, важно е внимателно да се оцени добавувачот и производителот на машината за полнење и покривање моноблок, за да се осигура дека машината ги исполнува индустриските стандарди и е со висок квалитет. Добра идеја е да побарате референци и студии на случај од добавувачот и да ја посетите нивната установа за да ја видите машината во акција ако е можно.

Откако ќе се избере и инсталира машината за полнење и покривање на моноблок, важно е да се следат упатствата на производителот за работа и одржување. Ова може да вклучува редовно чистење и одржување на машината, како и следење на безбедносните упатства за заштита на операторот од потенцијални несреќи.

Како заклучок, машината за полнење и покривање моноблок е драгоцено богатство за секоја компанија која треба брзо и прецизно да пакува големи количини производи. Со внимателно разгледување на видот на производот што се пакува, големината и обликот на контејнерите што се користат, како и карактеристиките и можностите на машината, можно е да се избере машина за полнење и покривање моноблок што ги задоволува специфичните потреби на компанијата. Со правилно функционирање и одржување, машината за полнење и затварање моноблок може да обезбеди многу придобивки, вклучувајќи зголемена ефикасност и прецизност во процесот на пакување, намален ризик од контаминација или губење на производот и подобрена продуктивност.

Важно е внимателно да се оцени добавувачот и производителот на машината за полнење и покривање на моноблок, за да се осигура дека машината ги исполнува индустриските стандарди и е со висок квалитет. Исто така, важно е да се следат упатствата на производителот за работа и одржување, вклучувајќи редовно чистење и одржување на машината и следење на безбедносните упатства за заштита на операторот.

Во прилог на овие размислувања, важно е да се земат предвид целокупните трошоци на машината за полнење и покривање на моноблок, вклучувајќи ја почетната куповна цена и сите тековни трошоци за одржување или поправка. Можеби е вредно да се инвестира во машина со повисок квалитет која има подолг животен век и бара помалку поправки, бидејќи тоа на крајот може да заштеди пари на долг рок.

Севкупно, машината за полнење и покривање моноблок може да биде вредно средство за секоја компанија која треба брзо и прецизно да пакува големи количини производи. Со внимателно оценување на специфичните потреби на компанијата и избор на машина која ги задоволува тие потреби, можно е да се подобри ефикасноста и ефективноста на процесот на пакување и да се зголеми севкупната продуктивност.